26 de juny 2009

Estació de Vallcarca

Vallcarca és una estació de RENFE de la línia de Vilanova que resta en desús, cap tren s'atura ja en aquesta parada situada enmig de les costes del Garraf.

Era usada en altres temps per comunicar la fàbrica de ciment que hi ha just darrera seu, però ja fa uns anys que ha deixat de ser funcional.

Es poden recórrer les dues andanes, una per a cada sentit de la via, i l'edifici de viatgers, que consta de tres plantes.

Tant l'exterior de l'edifici com el seu interior està cobert completament per una capa de ciment, que s'ha anat sedimentant amb el pas del temps, fins al punt que podem trobar gran varietat d'objectes que restaran inamovibles i petrificats.

A l'interior de l'estació encara es conserven detalls i records de la seva funcionalitat: bitllets senzills, registres, extintors, papers i més papers...

Anar passejant per les seves estances és anar descobrint diferents habitacles i els seus usos passats; podem trobar cuines, sanitaris, habitacions buides... però al arribar al tercer pis, la sala de canvis espera pacientment el pas del temps.
















































2 comentaris:

  1. En aquest reportatge hi han algunes fotografies amb molt bon encuadrament, m'agraden!!!

    En principi el proóxim número de la revista que hem de preparar es sobre aquesta estació,

    Bon reportatge!

    ResponElimina
  2. YO VIVIA EN VALLCARCA Y HOY VIENDO EL LAMENTABLE ESTADO EN EL QUE SE VÉ LA ESTACIÓN ME PUEDO FIGURAR COMO DEBE ESTAR EL RESTO DEL PUEBLO PUES LA VERDAD ES QUE HACE CASI 40 AÑOS QUE NO PISO POR ALLÍ PERO NO DESCARTO LA POSIBILIDAD DE VOLVER POR ALLI AUNQUE SEA POR UNAS HORAS Y RECORDAR TIEMPOS PASADOS PUES AUNQUE VIVO EN LA ACTUALIDAD EN TOLEDO HASTA AHORA NO HABIA VISTO ESTA PAGINA DE FACE BOOK SOBRE VALLCARCA Y ANIMO A QUIEN TENGA FOTOS QUE COLGAR A QUE LO HAGA PARA DELEITE DE LOS VALLCARQUINOS QUE QUEDAMOS POR AHÍ DESPERDIGADOS.

    ResponElimina